Diş ipi kullanmak sanıldığı kadar basit değil! Dişinizin tipine göre tercih yapın

Diş İpi Kullanmanın Önemi

Diş bakımı sadece dişleri fırçalamakla sınırlı değildir. Dişlerinizi sadece fırçalamak, dişlerinizin beş yüzeyinden sadece üçünü temizler. Bu nedenle diş ipi kullanmak çok önemlidir. Diş ipi kullanmadığınızda diş yüzeylerinizin %40’ını temizlememiş olursunuz ve bu da plak ve bakteri birikmesine neden olabilir, bu da çürüklere ve diş eti hastalıklarına yol açabilir.

Diş İpi Kullanma Yöntemleri

Diş ipi kullanmanın iki yöntemi vardır. İlk yöntem, ipin çoğunu orta parmaklarınıza sarıp baş parmaklarınızla yönlendirerek makara yöntemidir. Bu yöntem, bakteriyel kontaminasyonu engellemenin anahtarıdır. Diğer yöntem ise diş ipini halka şeklinde bağladığınız halka yöntemidir. Hangi yöntemi tercih ettiğiniz seçiminize bağlıdır. Makara yöntemi genellikle daha fazla kontrol sağlar ve diş ipinin sürekli ayarlanması gerekmez.

Dişlerinizin aralığına göre, bazı diş ipi türlerinin diğerlerinden daha etkili olduğunu görebilirsiniz. Sıkı dişlere sahip insanlar genellikle daha ince diş ipinin daha etkili olduğunu fark ederken, dişlerinde boşluklar olanlar daha kalın diş ipi tercih edebilir.

Diş İpi Fırçaları

Mini diş ipi fırçaları, geleneksel diş fırçalarının ulaşamadığı alanları temizlemek üzere tasarlanmıştır. Bu nedenle diş telleri veya diğer diş cihazları olanlar için de uygundur.

Related Posts

Astım ve KOAH ile karıştırılabiliyor! Rahat nefes almayı engelliyor

Hava yolu darlığı, üst solunum yollarında çeşitli nedenlerden dolayı daralmalar görülmesi ve hava geçişinin sınırlanması ile ilgili bir durumdur, yaşam kalitesini de önemli ölçüde düşürüyor. Kulak Burun Boğaz Bölümü’nden Doç. Dr. Mehmet Burak Aşık, hava yolu darlıkları hakkında bilgi verdi.

Çocuğunuz sürekli kapalı ortamda ve ekran başındaysa dikkat! Miyopi salgına dönüştü

Çocuğun tahtadaki yazıları veya uzaktaki nesneleri bulanık görmesi ve gözlerini kısarak bakması… Bu sorunlar, halk arasında “uzağı görememe” olarak bilinen miyopinin en yaygın gelişen ve ilk belirtileri olarak öne çıkıyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Semra Akkaya Turhan, çocuklarda miyopi riskini azaltmak için ebeveynlerin almaları gereken 5 etkili kuralı anlattı.

Uzmanlardan kritik uyarı: Skolyoz tedavisinde erken teşhis çok önemli

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Hülya Yüksel; skolyozun tedavisinde erken teşhisin önemine değinerek; “Skolyoz; erken tanıyla omurgadaki problemlerin önüne geçilebilir ve tedavisi mümkündür” dedi.

Kas hastalıklarına sosyal destek şart

Kas hastalıklarına yönelik sosyal, ekonomik ve tıbbi desteklerin ele alındığı Kas Hastalıklarında Multidisipliner Yaklaşım Çalıştayı’nın sonuçları açıklandı. İstanbul Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi (ENUYGAR) Müdürü Prof. Dr …

Uzmanlar uyarıyor: Zamanında tedavi edilmezse işitme kaybına yol açabilir

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Asiye Merve Erdoğan, burun tıkanıklığı, öksürük ve kaşıntı gibi belirtilerle ortaya çıkan ve masum görünen alerjik rinitin, zamanında tedavi edilmediğinde uyku apnesinden, işitme kaybına kadar pek çok ciddi sağlık sorununa yol açabildiğini söyledi.

Üzüntü, korku, kayıp tetikleyebiliyor! Kalp krizi değil, ‘Kırık Kalp Sendromu’

Kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan bu durumun, çoğunlukla duygusal şoklara verilen biyolojik bir yanıt olarak geliştiğini dile getiren Uzman Klinik Psikolog Cumali Aydın, yoğun stres veya duygusal travmaların tetiklediği ve kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan ‘kırık kalp sendromu’ hakkında bilgi verdi.