Uzmanlardan kritik uyarı: Skolyoz tedavisinde erken teşhis çok önemli

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Hülya Yüksel, Skolyoz Ayı hakkında bilgiler vererek hastalığın detaylarını paylaştı. Skolyozun, omurganın üç boyutlu bir deformitesi olduğunu vurgulayan Dr. Yüksel, dünyada toplumda %2-3 oranında görüldüğünü belirtti. Kız çocuklarında erkek çocuklara oranla daha sık rastlanan bu hastalığın en sık nedeninin ise idiopatik faktörler olduğunu açıkladı.

Hastalığın tanı ve tedavi yöntemlerine de değinen Dr. Yüksel, hastaların omuzlarda eşitsizlik, kürek kemiklerinde değişiklik, kalçada yükseklik ve omurgada eğrilik gibi belirtilerle hekime başvurmaları gerektiğini belirtti. Tanı konulduktan sonra, tedavi sürecinin hastanın skolyometre ile muayene edilerek belirlendiğini ve hastalığın derecesine göre fizik tedavi egzersizleri, pozisyonlama ya da korse tedavisi gibi yöntemlerle tedavi edildiğini paylaştı.

Dr. Yüksel, tedavinin önemli bir aşamasının erken tanı olduğunu vurgulayarak, skolyozlu çocukların uygun spor dallarına yönlendirilmesi ve ergonomik yaşam koşullarına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Erken tanı sayesinde omurga problemlerinin önlenebileceğini ve tedavi edilebileceğini ifade ettiğinde.

Related Posts

Çocuğunuz sürekli kapalı ortamda ve ekran başındaysa dikkat! Miyopi salgına dönüştü

Çocuğun tahtadaki yazıları veya uzaktaki nesneleri bulanık görmesi ve gözlerini kısarak bakması… Bu sorunlar, halk arasında “uzağı görememe” olarak bilinen miyopinin en yaygın gelişen ve ilk belirtileri olarak öne çıkıyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Semra Akkaya Turhan, çocuklarda miyopi riskini azaltmak için ebeveynlerin almaları gereken 5 etkili kuralı anlattı.

Kas hastalıklarına sosyal destek şart

Kas hastalıklarına yönelik sosyal, ekonomik ve tıbbi desteklerin ele alındığı Kas Hastalıklarında Multidisipliner Yaklaşım Çalıştayı’nın sonuçları açıklandı. İstanbul Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi (ENUYGAR) Müdürü Prof. Dr …

Uzmanlar uyarıyor: Zamanında tedavi edilmezse işitme kaybına yol açabilir

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Asiye Merve Erdoğan, burun tıkanıklığı, öksürük ve kaşıntı gibi belirtilerle ortaya çıkan ve masum görünen alerjik rinitin, zamanında tedavi edilmediğinde uyku apnesinden, işitme kaybına kadar pek çok ciddi sağlık sorununa yol açabildiğini söyledi.

Üzüntü, korku, kayıp tetikleyebiliyor! Kalp krizi değil, ‘Kırık Kalp Sendromu’

Kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan bu durumun, çoğunlukla duygusal şoklara verilen biyolojik bir yanıt olarak geliştiğini dile getiren Uzman Klinik Psikolog Cumali Aydın, yoğun stres veya duygusal travmaların tetiklediği ve kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan ‘kırık kalp sendromu’ hakkında bilgi verdi.

Barilla Makarnada Kurşun Saptandı

Barilla Makarnada kurşun saptandı. Avrupa’da İtalyan makarna üreticisi Barilla’nın ürünleri toplatılmaya başlandı. 

Tatlı krizlerinin gerçek sebebini öğrenince çok şaşıracaksınız

Bilim insanları, dilimizde yer alan tatlı tadı algılayan özel reseptörün üç boyutlu yapısını ilk kez haritalandırdı. Bu keşif, şeker isteğimizin kökenini daha iyi anlamamıza yardımcı olabilir. Araştırmacılar, bu bilginin obeziteyle savaşta önemli bir adım olabileceğini söylüyor.